Hylätyksi tulemisen pelko

Hesarin mielipidepalstalla (3.10. C1) nimimerkki “Kuuma Pallo” kertoi miten hän oli eron jälkeen joutunut viikonloppuisin isän kotiin, jonka kanssa ei ollut koskaan asunut samassa taloudessa. Hieman ristiriitainen asia, mutta eipä siitä sen enempää. Hän kirjoitti myös miten hän koki joutumisen isän kotiin tuovan hänelle turvattomuutta ja hylätyksi tulemisen pelkoa. Varmaan näin onkin.

Mutta tietämättä lyhyttä kirjoitusta tarkemmin taustoista tai tilanteista, luulen ettei talo yksinään tuo turvallisuuden tunnetta. Turvattomuutta ja hylätyksi tulemisen pelkoa tuo varmasti enemmän se, kuinka läheiset aikuiset käyttäytyvät ja puhuvat asioista. Tässäkin tapauksessa olisi varmasti ollut mahdollisuuksia vanhemmilla tukea toisen vanhemmuutta teolla ja sanoilla, se varmasti olisi tuonut lapselle turvallisuuden tunnetta, ehkä vanhemmat eivät havainneet lainkaan tuota hylätyksi tulemisen pelkoa?

Jos vielä aikuisena kärsii ja kokee olevansa tuon kokemuksen takia liian kiltti tai muuta, nykytilanteensa on jo ymmärtänyt ja silloin on helpompi lähteä muuttamaan omia toimintatapojaan.

Olen kokenut olleeni myös liian kiltti – ero muutti minua siinä mielessä, ehkä vähän liikaakin. Nykyään on varovainen ettei tule hyväksikäytetyksi millään tavalla, valvoo omia etujaan aika tarkasti. Mikä omalta osaltaan on osittain surullistakin. Hyviä ja kilttejä ihmisiä tämä maailma kaipaa, ei ilkeitä hyväksikäyttäjiä. Valitettavasti nyky-yhteiskunta menee siihen suuntaan, että kilttejä on melkein luvallista käyttää hyväksi – mitä oli niin kiltti. Valitettavaa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: